Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 4 45

Meester Holtropstraat 3
7695TW
BRUCHTERVELD
tel. 0523-231822

We spelen uit tegen Bruchterveld na de 5-1 winst tegen DETO. Het is een alles of niets wedstrijd. Zowel Bruchterveld als Voorwaarts staat op 6 punten, maar Bruchterveld heeft een veel beter doelsaldo door een spits die al 24 (!) keer heeft gescoord in 2 wedstrijden. We weten dus wat ons te wachten staat. Lars start vandaag in de verdediging in plaats van in de spits omdat hij achterin nodig is met zijn snelheid.

We beginnen erg goed en fel aan de wedstrijd, want we willen natuurlijk graag winnen. Dit pakt goed uit, want Lars stuurt van achter met een mooie crosspass Celina diep. Zij heeft een mooie dribbel in huis en bereikt Jesse Protsman voor het doel. Helaas krijgt Jesse de bal niet in de hoek en gaat deze recht op de keeper. Een heel sterk begin van Voorwaarts. Een aantal minuten later is het de gevaarlijke spits van Bruchterveld die alleen op Savio komt, maar Savio is goed wakker en redt fantastisch.

Daarna zijn het een paar kansen over en weer, maar geen hele grote kansen. Het voetbal is goed, we staan verdedigend uitstekend en geven weinig weg. Iedereen geeft alles. De scheidsrechter laat een paar minuten langer door voetballen in de 1e helft, wat helaas leidt tot de 1-0 voor Bruchterveld. Na een aantal goede loopacties van de aanvallers kan er worden binnengeschoven. Erg jammer, want dat hadden we zeker niet verdiend.

In de 2e helft proberen we hetzelfde spel te spelen als in de 1e helft en loeren op een counter via de snelheid van Damian en Celina. Dan uit het niets maakt de spits van Bruchterveld een megaschwalbe, waar de scheidsrechter ook nog eens voor fluit. Deze strafschop wordt keurig ingeschoten en het is 2-0. We besluiten om Lars voorin te zetten om een tegendoelpunt te forceren, maar dit resulteert helaas in 3-0 achter. Om meer schade te beperken, gaat Lars terug naar de verdediging. Dan maakt Bruchterveld ook nog de 4-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld.

Plots scoort Jesse Protsman na een voorzet van Celina en we maken haast. We houden hoog druk wanneer Bruchterveld wil opbouwen na een doeltrap. De verdediger raakt de bal kwijt en Jesse schiet verwoestend hard binnen. We zijn terug in de wedstrijd en we gaan alles of niets spelen. 3 man achterin en 4 voorin.

We krijgen nog een aantal grote kansen, die helaas net niet in doelpunten resulteren, maar we hadden zeker meer verdiend. Hele goede wedstrijd gespeeld en volgende week de revanche. De trainers van Bruchterveld waren zichtbaar onder de indruk van ons spel en dat gaven ze ook aan tijdens en na de wedstrijd, wat altijd mooi is om te horen.