Rohorst 1 A
7683PE
DEN HAM OV
tel. 0546-671666

Op een zonnige zaterdagmiddag spelen we uit tegen Den Ham. Den Ham heeft beide wedstrijden verloren, dus onze tactiek is om vanaf het begin druk te zetten.

De eerste minuten zijn heel slap, we verliezen veel duels en laten Den Ham voetballen. Na 4 minuten lijkt deze periode voorbij als Bert-Jan met een mooie lange pass Lars diepstuurt, die de bal keurig plaatst in de verre hoek. Nog geen minuut later probeert Indy hetzelfde, opnieuw met resultaat. Lars wordt diepgestuurd door opnieuw een lange pass, Jesse Protsman staat voor het doel en schiet de bal prachtig via de onderkant van de lat in het doel. Na 5 minuten staat het al 0-2.

De tegenstander is vooral verbaasd over onze ingestudeerde cornertactiek. Niet alleen de tegenstander trouwens, ook de ouders waren erg geamuseerd en verbaasd.

Er wordt goed opgebouwd van achteruit. We zien veel driehoekjes, ballen die ineens worden gespeeld en de vrije man wordt veelvuldig gevonden. Alles waar we op trainen kwam er met name in de eerste helft heel goed uit. Het goede veldspel leidt na ruim een kwartier in een 0-3. Het is opnieuw Lars die de bal binnenschiet.

Na ruim 20 minuten spelen, maakt Mick zijn rentree in JO15. Na veel inzet, dribbels en schoten, krijgt hij de bal er maar niet in. Sem lukt dit wel. Na bijna een half uur spelen staat het 0-4 na een mooi schot.

In de rust besluiten we weer over te schakelen naar een extra middenvelder, net als vorige week. Nog geen 2 minuten na rust resulteert dit al in een doelpunt van Mick. In de 43e minuut loont de ingestudeerde corner, want Sem krijgt de bal bij toeval voor zijn voeten, maar werkt fraai binnen.

Met nog 20 minuten te spelen, scoort Lars zijn hattrick. De eerste van dit seizoen. Celina legt de bal goed breed en hij kan eenvoudig binnenwerken. Lente weet nog bijna te scoren met een snoeiharde kopbal, maar de keeper kan de bal helaas tegenhouden. Ook Emy komt nog een aantal keer bijna tot een mogelijkheid, maar het mocht niet zo zijn.

Helaas krijgen we nog een onnodig doelpunt tegen in de laatste 2 minuten door een penalty. De 3 punten zijn weer binnen, en er is weer aan het doelsaldo gewerkt.