7678TA
GEESTEREN OV
tel. 0546-631594

We spelen op vrijdagavond, omdat Stevo niet op zaterdag kan i.v.m. te weinig spelers in andere JO15 elftallen. Er zijn veel ouders, vrienden en familie mee, wat natuurlijk altijd mooi is om te zien.

De eerste helft is matig van onze kant. Het veld is heel groot waardoor het middenveld heel veel meters moet maken en het eigenlijk simpelweg niet kunnen belopen.

Na ruim een kwartier krijgt Stevo een penalty. Gelukkig hebben we een keeper in het doel staan die goed wakker is. Savio stopt de penalty! Helaas ligt de bal er een aantal minuten later alsnog in, 1-0 achter. We krijgen nog een aantal mogelijkheden voor rust, maar echt gevaar kunnen we niet stichten. Wel krijgen we een indirecte vrije trap in de 16 van Stevo, na een terugspeelbal, maar deze verdwijnt na een schot van Lars via een verdediger naast. We rusten met een 1-0 achterstand.

In de rust geven we aan dat het echt een stapje harder moet. Stevo is feller en wint bijna elk duel. De tweede helft moet er meer strijd komen van onze kant.

De peptalk in de rust lijkt te hebben geholpen, want na 3 minuten in de 2e helft legt Bert-Jan de bal achter de verdediging neer en is Lars met zijn snelheid de verdediging van Stevo te snel af en plaatst de bal in het hoekje. Nog geen 5 minuten later is het Dimara die eerst de rust bewaard met een pass terug op Savio, die speelt de bal terug, en Dimara heeft een prachtige pass in huis vlak achter de laatste man van Stevo, waar Lars wel raad mee weet. We staan op voorsprong.

We blijven kansen creëren, maar verzuimen de voorsprong verder uit te breiden. Dit leidt tot een 2-2, wanneer Stevo er gevaarlijk uit komt. Niks aan de hand, denk je dan, want de 2e helft zijn we beter. Maar uit het niets komt Stevo op 3-2 voorsprong na een mooi afstandschot.

Dit is voor ons het teken om met 4 aanvallers te gaan spelen. Volle druk naar voren om in ieder geval niet te verliezen. We krijgen een aantal megakansen. Een bal op de paal, een aantal keer net naast, net over en een paar mooie reddingen van de keeper van Stevo. Aan het eind van de wedstrijd spelen we zelfs met 5 aanvallers, maar zelfs dit was niet genoeg. De bal wou er niet in.

Erg veel strijd geleverd met name de tweede helft, maar helaas zonder resultaat. Volgende week een nieuwe kans tegen Deto.