7608HB
ALMELO
tel. 0546-862775

We spelen op een zonovergoten zaterdagmiddag tegen PH. Zij staan 10e in onze competitie, maar hebben toch een aantal verrassende uitslagen gehad. Niet onderschatten dus.

We beginnen zenuwachtig aan de wedstrijd. PH is fel en een aantal keer gevaarlijk op de counter. Dan dribbelt Mick na 10 minuten over links de 16 meter in van PH. Jesse Protsman is scherp voor de goal en kiest positie. Mick ziet het en bereikt hem. Keurige aanval met alleen maar positieve punten, waarin een doelpunt volgt.

Nog geen 10 minuten later is ons meest effectieve wapen opnieuw doeltreffend. Lars stormt op vanuit een ingooi van Mick. Lars vliegt alleen op de doelman af en treft doel. Ruim 5 minuten voor rust lopen we nog uit naar 0-3. Het is opnieuw Jesse Protsman die doel treft, na een hattrick aan assist van Mick.

Heer en meester in de 1e helft. Veel mooie aanvallen gezien, er werd goed opgebouwd van achteruit en er werd bovenal hard gewerkt.

In de rust komen bij PH 4 nieuwe spelers het veld in, die bij het begin van de wedstrijd niet in de dug-out zaten. We zijn dus voorbereid op een aantal spelers van JO15-1 van PH die erin komen. Dat leek inderdaad ook het geval, want ze begonnen erg sterk aan de 2e helft. We staan onder flinke druk en hebben het moeilijk. PH krijgt veel kansen, maar Savio en enkele goede ingrepen van verdedigers zorgen er voor dat de voorsprong ruim blijft. Dan is het na een paar flinke kansen toch raak voor PH. 1-3 met nog ruim 20 minuten te spelen, het beloven hele zware minuten te worden.

Dan opeens trekt de scheidsrechter een gele kaart voor Mick na een kleine overtreding. PH doet er alles aan om punten te halen tegen ons. Het zijn 5 minuten met een speler minder die we moeten zien te overleven. Dit lukt ons gelukkig. In deze minuten wordt PH niet gevaarlijk.

Mick mag het veld weer in en vanaf dat moment krijgen wij de wedstrijd weer in handen. Dan komt het moment waarop we maandenlang hebben gewacht. Tara maakt na 7 wedstrijden afwezigheid door een blessure haar rentree. We hebben het eerst even rustig aan gedaan met de minuten, hopelijk kan ze aankomende 2 wedstrijden meer minuten gaan maken.

In de laatste paar minuten krijgen we nog een strafschop. Lars wordt naar de grond gebracht. Normaal gesproken neemt hij zelf de penalty's, maar hij gunt hem aan Jesse Jasper, die nog niet had gescoord dit seizoen. Jesse schiet de bal koelbloedig onderin de hoek en maakt zijn eerste van het seizoen.

Een keurige 1-4 overwinning met vooral veel strijd en bij vlagen behoorlijk goed voetbal. Een verdiende overwinning die we wel konden gebruiken na een zeer bewogen week. Nog 2 wedstrijden die we moeten winnen om een eventueel kampioenschap te vieren.