Twistveenweg 10
7676SK
WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
tel. 0546-659247

Op een zonnige zaterdagochtend spelen we tegen AVC Heracles. Zij hebben vorige week 0-15 verloren van concurrent Daarlerveen, maar wonnen wel van HHC. Moeilijk in te schatten ploeg dus.

We beginnen sterk aan de wedstrijd. De verdediging staat zoals het hele seizoen al goed, we zijn lekker aan het overspelen, en we overheersen. Na 7 minuten komt ons eerste doelpunt. Mika pikt een afvallende bal op, en schiet beheerst binnen. Terwijl ik aan het noteren ben wie het 1e doelpunt heeft gemaakt, maakt Jesse Protsman de 2-0. Ik heb het doelpunt dus niet gezien, maar het zal vast een mooie goal zijn geweest.

Dan na een kwartier zonder doelpunten en een aantal grote gemiste kansen maken we de 3-0 via Mick. Hij krijgt de bal aangespeeld van Jesse Jasper op het middenveld en dribbelt door de verdediging heen en schiet raak. Voor rust lopen we nog uit naar 6-0 via doelpunten van opnieuw Jesse Protsman, Lars en Mick.

We rusten dus met 6-0. Een grote voorsprong en dus besluiten we met 3 verdedigers verder te spelen en een aanvaller extra erin te zetten. We overheersen over het hele veld. We winnen nagenoeg alle duels, de afvallende ballen zijn voor ons en Heracles heeft niets in te brengen.

Na rust gaat met name Lars helemaal los. Vanaf de 39e tot de 43e minuut weet hij 4 keer het net de vinden. Hij geeft de verdediging volledig het nakijken met zijn snelheid. Dan komt er weer een periode van 10 minuten zonder doelpunten, waarin vooral de keeper van Heracles een aantal hele goede reddingen maakt.

Dan gebeurt er iets wat ik nog nooit heb gezien. Een bal op ongeveer 20 meter van de goal, valt precies tussen Sem en Lars in. Beide hebben maar 1 doel voor ogen: schieten op doel. Beide spelers halen precies op hetzelfde moment uit en raken op hetzelfde moment de bal. De bal vliegt onderin de hoek en het is een doelpunt. Ik heb de goal op naam van Sem gezet, aangezien Lars al 5 doelpunten had, maar hij is dus van hun beide.

Het slotakkoord is ook voor Sem. Hij haalt verwoestend uit binnen de 16 meter van Heracles en weet het net te vinden.

We houden dus voor de 4e wedstrijd op rij de nul, het doelsaldo is gigantisch, en het spel vwas vandaag ook zeer goed. We hebben mooie combinaties gezien, iedereen voetbalde zeer goed en verdiend dikke complimenten! Op naar volgende week tegen Daarlerveen. Een must win!