Twistveenweg 10
7676SK
WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
tel. 0546-659247

Na 2 weken training staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. We oefenen tegen Voorwaarts 2. Benieuwd hoe we tegen een volwassen ploeg voor de dag komen. Damian trekt de keeperhandschoenen aan vandaag, aangezien we (nog) geen vaste keeper hebben.

De jeugd laat bij vlagen behoorlijk goed voetbal zien, met hoog tempo, goede combinaties en veel duelkracht. Iedereen lijkt vastberaden om Voorwaarts 2 het heel lastig te maken.

Binnen 10 minuten is daar al het eerste doelpunt. Sam komt vrij aan de rechterkant van het veld. Hij heeft een geweldige voorzet in huis voor de inlopende Mick. Mick creëert ruimte voor zichzelf en geeft de complete verdediging het nakijken. Een schitterende 1-0. We hebben niet lang nodig om de voorsprong te verdubbelen. Tim profiteert van een foutje achterin en schiet overtuigend de 2-0 binnen.

Richting het einde van de eerste 25 minuten komt Mick alleen tegenover de keeper. Hij omspeelt de keeper, maar wordt neergelegd, uiteraard een strafschop, die Boaz keurig binnenschiet. Vlak voor de eerste pauze weet het 2e iets terug te doen, nadat ze goed druk naar voren zetten en het ons moeilijk maken achterin. 3-1 is de stand na 25 minuten.

De 2e 25 minuten gaan redelijk gelijk op. Kleine kansjes over en weer. Na een poosje komen we op 4-1 nadat Gert, die 25 minuten meespeelde om wedstrijdritme op te doen na zijn blessure, Sjoerd bediend die van ruime afstand een mooi schot in huis heeft. Het schot wordt onderweg nog geraakt, waardoor de keeper kansloos is. Kort voor het fluitsignaal voor de 2e pauze krijgt het 2e van Voorwaarts een strafschop. Ook deze strafschop wordt feilloos binnengeschoten.

In de laatste 25 minuten merk je dat de conditie een rol begint te spelen bij enkele spelers. Ondanks dat, komen we toch op 5-2 door opnieuw een mooi schot van Tim, die daarmee zijn 2e van de ochtend maakt. Het 2e komt in het laatste kwartier nog terug tot 5-4, maar mede doordat onze verdediging veel blijft geven om er voor te zorgen dat we niet meer tegen krijgen, blijft het hierbij.

Een mooie overwinning, veel goede dingen gezien, en natuurlijk ook aandachtspunten. Dinsdag spelen we tegen SVVN een oefenwedstrijd.