7676SK
WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
tel. 0546-659247

Na de verloren uitwedstrijd tegen Enter Vooruit, was het tijd voor revanche tegen Bergentheim. Bergentheim is niet goed gestart aan de competitie en staat nog op 0 punten.

De start van de wedstrijd is goed. Het spel is constant op de helft van Bergentheim, we hebben ze vanaf minuut 1 onder druk. Na 5 minuten valt de dikverdiende 1-0. David werkt binnen na een voorzet van Milan. Dit is nog maar het begin van de tandem David-Milan, want een paar minuten later is het weer raak. Milan kopt raak na een hoekschop van David. Dan volgt er een periode van ruim een kwartier waarin we slordiger worden, maar Bergentheim blijft ongevaarlijk.

De doelman van Bergentheim schiet de bal slecht uit en recht in de voeten van David, die Sam aanspeelt, een mannetje uitkapt en oog in oog staat met de keeper. Hij is niet zelfzuchtig en geeft de bal af aan Mick die voor open doel kan binnenwerken. We gaan rusten met een 3-0 voorsprong, maar eigenlijk zijn we niet tevreden. Er worden veel grote kansen gemist, we zijn slordig en zoeken te snel de lange bal richting het doel. De tweede helft moet dat dus beter.

Ondertussen maakt Ahmed zijn debuut bij Voorwaarts. Hij gaat in de spits spelen. De tweede helft is hetzelfde beeld als de eerste: constant op de helft van Bergentheim. Er komt een moment die de wedstrijd veranderd: Quinten pakt een onnodige gele kaart op het middenveld, waardoor hij 10 minuten naar de kant moet. Bergentheim profiteert vrijwel direct door de aansluitingstreffer te maken.

Voorwaarts laat zich niet van de wijs brengen en maakt toch redelijk snel de 4-1 er achteraan. Het is opnieuw de tandem David-Milan die op volle toeren werkt. Want eerst is het David die scoort op aangeven van Milan, en een poosje later scoort Milan op aangeven van David. Voorwaarts krijgt nog een strafschop, maar deze wordt niet benut.

Het laatste moment van de wedstrijd is er eentje om niet snel te vergeten. Mick profiteert van een zwakke bal terug naar de keeper, omspeelt hem en schiet. De bal heeft iets te weinig vaart, waardoor de bal dreigt er niet in de gaan. Ahmed is zo scherp als een mes, en schiet de bal hard tegen de touwen.

Eindstand 6-1. Volgende week wacht de wedstrijd tegen SVVN.