Zwaluwen Jeugd Beker O17 2e ronde Groep 3 2e ronde

Rohorst 1 A
7683PE
DEN HAM OV
tel. 0546-671666

Voor de tweede week op rij spelen we in en tegen Den Ham. Vorige week speelden we tegen JO17-2, vandaag tegen JO17-3 voor de beker. Zij spelen 4e klasse, dus op papier zou hrt een overwinning moeten worden, maar je weet het maar nooit. Quinten ontbreekt vandaag bij ons, verder is iedereen aanwezig. Hierdoor speelt Sjoerd centraal achterin en schuift Sam verder naar achter.

Vanaf het begin is het duidelijk dat we het betere team zijn. We spelen in een hoger tempo, winnen veel duels en creëren makkelijk en veel kansen. Het grote probleem is: de meeste en de grootste kansen worden nagenoeg allemaal gemist. Hierdoor kan Den Ham in de wedstrijd blijven.

De ban wordt gebroken wanneer Lars zijn snelheid gebruikt en opstoomt van achteruit. Vanuit een voorzet weet hij David te bereiken en die rond het goed af. Een dikverdiende 0-1. Kort daarna is het al 0-2, wanneer Glenn diep wordt gestuurd door Sjoerd. Een verdediger mist de bal, dus Glenn heeft een vrije doortocht. Hij benut dit buitenkansje.

Er liggen gigantische ruimtes achter de verdediging van Den Ham. Het middenveld van Voorwaarts maakt hier goed gebruik van en kan door mooie combinaties, acties en steekpasses grote kansen creëren. David maakt zijn 2e van de middag op deze manier wanneer Nicole de bal achter de verdediging legt. David schiet ietwat snel, maar verrast de keeper er wel mee.

Voor rust weet David nog zijn 3e en 4e van de middag te maken en zo maakt hij voor de tweede week op rij een hattrick in Den Ham. De ruststand is 0-5.

Aangezien we aankomende dinsdag en donderdag nog competitiewedstrijden spelen, wisselen we Lars en Stijn in de rust. Na rust konden de trainers wel een warm kopje koffie gebruiken, dit werd mede mogelijk gemaakt door Arjan Wessels en Jeanine Dogger, waarvoor uiteraard hartelijk dank.

Het beeld van de tweede helft is hetzelfde als die van de eerste helft. Voorwaarts voetbalt makkelijker en blijft vooral veel kansen missen. Tim en Milan weten nog een doelpuntje te prikken, waardoor de eindstand 0-7 is.

Over het spel is niks te klagen. Verdiende overwinning met goed combinatiespel en makkelijk kansen gecreëerd. Op naar Hulzense Boys dinsdagavond om 19:00.