Hoge Holt 17
7783BH
GRAMSBERGEN
tel. 0524-561792

Er staat een wedstrijd tegen Gramsbergen op het programma. In de bekerpoule speelden we daar ook al tegen. Toen waren we in de eerste helft heer en meester. De tweede helft ging Gramsbergen fysiek voetbal spelen om ons uit de wedstrijd te halen. Dit had toen succes. Onze verwachting is dus dat ze dit vandaag weer zullen doen.

Vanaf de eerste minuut heeft Voorwaarts veel de bal. Gramsbergen laat zich heel ver inzakken en laat ons het spel maken. We krijgen wel wat mogelijkheden, maar gescoord wordt er de eerste 20 minuten niet. Het is moeilijk kansen creëren doordat Gramsbergen zo ver inzakt. We proberen af en toe snel de bal te verplaatsen van de ene naar de andere kant om zo ruimtes te creëren.

Na ruim 20 minuten is het dan de verdiende 0-1. Sjoerd onderschept de bal op ongeveer 15 meter over de middellijn. Hij kijkt op en ziet de doelman te ver voor zijn doel staan en Sjoerd schiet de bal er beheerst overheen. Voorwaarts heeft daarna niet veel tijd nodig om de 0-2 te maken. David wordt neergehaald in het strafschopgebied en verdiend een penalty. Hij neemt de penalty zelf en stuurt de keeper de verkeerde hoek in.

Na de thee proberen we om het tempo op te voeren en uit te lopen. We zijn nog geen 5 minuten nodig om de 0-3 te maken. Sam zet Boaz alleen op de keeper, en Boaz schiet de bal hard bovenin het doel.

Dan lijkt Voorwaarts te verslappen. Gramsbergen profiteert van een slippertje van Tommy, die de bal loslaat. Gramsbergen krijgt wat vertrouwen lijkt het, wat niet nodig was geweest als je het wedstrijdbeeld bekijkt.

Gelukkig heeft David, zoals al het hele seizoen, zijn vizier op scherp staan en maakt de 1-4. Niet veel later maakt David ook alweer zijn hattrick, na een goede voorzet van Milan.

Met nog maar 10 minuten te spelen, komt Gramsbergen op 2-5. Een vrije trap vanaf de zijlijn wordt hoog voorgegeven, en niet goed verwerkt door Voorwaarts. In de kluts weet iemand van Gramsbergen het laatste zetje te geven. Gramsbergen krijgt vertrouwen en we maken het onszelf onnodig moeilijk, net zoals we voor de winterstop tegen Hulzense Boys hebben gezien. Gramsbergen krijgt ook nog een penalty, maar we kunnen opgelucht adem halen als deze op de lat wordt geschoten.

Voor de 2e keer deze wedstrijd is het Sam die Boaz in scoringspositie brengt, en Boaz scoort deze opnieuw. Er zijn al ruim 80 minuten gespeeld, dus iedereen verwacht een eindsignaal. De scheidsrechter fluit nog niet. Een mispeer achterin, een gebrek aan concentratie, brengt de spits van Gramsbergen nog in de gelegenheid om de 3-6 aan te tekenen.

Eindstand 3-6. Volgende week zijn we vrij. Over twee weken spelen we thuis in de beker tegen NEO