Zwaluwen Jeugd Beker O17 1/8 finales Groep 3 1/8e finales

Sportlaan 2
7468GA
ENTER
tel. 0547-381663

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen NEO, staan we in de achtste finale. Uit de koker is als tegenstander Enter Vooruit gekomen. Hier speelden we in de vorige seizoenshelft ook tegen, toen verloren we met 2-5, mede door ons eigen spel. Tijd voor revanche dus. Savio van JO17-2 keept de eerste helft omdat zowel Tommy als Savio beide niet fit zijn.

We laten vanaf de eerste minuut zien dat we absoluut niet nogmaals willen verliezen van Enter Vooruit. We laten de bal snel rondgaan, iedereen zet hoog en fel druk en we zijn overal een stap voor.

Binnen 10 minuten resulteert het al in een 0-2 voorsprong. De 0-1 valt via David, die voor open doel kan binnenschieten na een geweldige aanval in combinatie met Sam. De 0-2 wordt gemaakt door Mick, die met een kopbal raak knikt uit een prima afgemeten voorzet van Milan.

Daarna zijn we tot aan de rust het helemaal kwijt. Enter Vooruit scoort knullig de 1-2 en komt zo terug in de wedstrijd. Enter Vooruit krijgt zo druk naar voren en wij lopen juist achteruit. Na balverlies op het middenveld komt dan ook de 2-2. Voorwaarts trapt af en na balverlies kan de spits van Enter Vooruit van grote afstand over Savio schieten. 3-2

Na deze goal begint Voorwaarts eindelijk weer te voetballen en laten we weer enig combinatiespel zien. Maar scoren doen we niet, we gaan rusten met een 3-2 achterstand terwijl we na 10 minuten met 0-2 voor stonden. Er moet nog wel wat gebeuren in de tweede helft als we dit nog willen omdraaien. In de rust krijgen de trainers de indruk dat de spelers er weinig vertrouwen meer in hebben... We hopen maar dat we dit verkeerd hebben.

Niets is minder waar. Heel snel in de tweede helft komt Voorwaarts al op 3-3. In de kluts krijgt David de bal mee via Tim. David ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan en schiet hem er schitterend overheen van grote afstand. We zien Voorwaarts opbloeien na deze goal, en we houden druk naar voren om de overwinning te behalen.

Voorwaarts is fel op de bal, zo ook Milan, die lijkt op een kansrijke positie toch wel een overtreding te maken, maar de scheidsrechter laat doorvoetballen. Milan zet voor en David knikt raak, zijn zoveelste hattrick dit seizoen. En nog belangrijker, we staan op 3-4 voorsprong.

Ondertussen is Glenn ingevallen voor Mick. Glenn valt goed in en beloont zijn goede invalbeurt met een panklare assist op David, die zijn 4e scoort.

Enter Vooruit krijgt nog enkele grote kansen, maar Tommy (die de tweede helft keepte) lijkt een magneet in zijn lichaam te hebben verstopt. Hij stopt alle schoten, de een met meer geluk dan de ander, maar hij stopt ze allemaal en behoud voor ons de voorsprong van 2 doelpunten.

Het slotakkoord is voor opnieuw David. Hij schiet voor open doel raak nadat de doelman reddimg brengt op een schot van Glenn. Manchester City heeft Haaland die er 5 maakt, wij hebben David Heerkes. ;)

De scheidsrechter fluit voor het eindsignaal. We staan in de kwartfinale. Voorwaarts toont geweldige veerkracht en inzet. Wat een comeback!