Westerweg 8 A
7685PK
BEERZERVELD
tel. 0523-251600

Het was een zeer drukbezochte zaterdagmorgen in Mariënberg. Vele supporters vanuit Westerhaar kwamen ons aanmoedigen in de hoop op een kampioenschap.

Het begin van de wedstrijd is gelijkwaardig. Mariënberg krijgt enkele kansen, en wij zijn ook gevaarlijk via Sem. Bij Mariënberg stond de keeper van JO17 in het doel, die zeer verdienstelijk keepte en vooral een fenomenale trap in zijn rechterbeen heeft. Binnen 20 minuten staan we door 2 kansen van Mariënberg al met 2-0 achter. Een gigantische tegenvaller, aangezien we winst nodig zijn. We besluiten Sam en Milan van JO17 in te brengen, omdat we donkere wolken aan zien komen. Vanaf dat moment zijn we sterker en creëren we veel. Voor rust krijgen we enkele 100% kansen, maar de bal wil er simpelweg niet in.

Na rust is het spelbeeld hetzelfde. De druk staat er vol op, want er moeten doelpunten vallen. We zijn nog geen 4 minuten nodig in de 2e helft. Mick maakt een geweldige loopactie op de rechterflank en probeert de keeper te verslaan. De keeper brengt redding, maar de bal komt bij Milan, die binnenwerkt. 2-1 met nog ruim een half uur speeltijd. De hoop is terug bij het hele team.

De druk blijft hetzelfde, maar scoren gaat moeilijk door met name een geweldige keeper in het doel van Mariënberg. Als prestaties met cijfers vertaald werden, had hij zonder twijfel een heel hoog cijfer gehaald.

Met nog ongeveer 20 minuten speeltijd over, krijgen we een mogelijkheid via een vrije trap op ongeveer 20 meter van het vijandelijke doel. Bert-Jan legt aan en schiet verwoestend laag in de korte hoek, de keeper is geklopt en het is 2-2!

Maar dan... Jesse Jannink maakt volgens de scheidsrechter een overtreding in ons strafschopgebied. Het was zeer discutabel, maar je doet er zo weinig aan. De strafschop wordt veilloos binnengeschoten en we moeten weer jagen op een doelpunt.

We krijgen ongeveer 5 minuten voor tijd opnieuw een vrije trap op ongeveer dezelfde plek. Het is opnieuw Bert-Jan die aanlegt en het is een kopie van zijn eerste vrije trap. Een streep onderin de linkerhoek is opnieuw de keeper te machtig. 3-3!!!

Het zijn bloedstollende laatste minuten in Mariënberg. Ook Mariënberg krijgt namelijk nog een megakans. Savio gaat het duel aan, wordt hierbij aangevallen en blijft geblesseerd liggen. Vrije trap zou je zeggen, maar de scheidsrechter die we 2 keer eerder hebben gehad bij Bruchterveld, doet er alles aan om ons te laten verliezen lijkt het wel. Zonder keeper in het doel werkt Mariënberg af, maar plots is daar Jesse Jannink met een geweldige ingreep op de doellijn!

We krijgen aan het eind van de wedstrijd nog 1 kans: Mick wordt diepgestuurd en gaat alleen op de keeper af. Hij omspeelt hem en denkt binnen te kunnen werken voor leeg doel. Plots is de keeper daar en hij pakt de bal.

Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De spannendste wedstrijd van het seizoen levert ons een 3-3 gelijkspel op. Na contact met de trainer van Bruchterveld (die nog 1 wedstrijd inhalen aankomende zaterdag), hebben we overlegd dat wanneer we in punten gelijk eindigen, beide teams kampioen zijn, ongeacht het doelsaldo die ruim in ons voordeel is. Tijd voor een groot feest dus!

Na een mooie huldiging waarin we een kampioenstrui en de kampioensschaal van Voorwaarts mochten ontvangen van Gert Dogger, werd er een rondrit gemaakt op de huifkar door Westerhaar. Er werd na afloop patat gegeten en nog even gevoetbald. Het was een super dag en een geweldig einde van het seizoen.