Rohorst 1 A
7683PE
DEN HAM OV
tel. 0546-671666

Waar bij Voorwaarts enkele wedstrijden waren afgelast wegens het vriezen, worden bij Den Ham gewoon alle wedstrijden gespeeld. Het veld ligt er overigens niet heel goed bij, de bal rolt niet zoals je normaal verwacht. Bij ons zijn 4 spelers geblesseerd of niet fit. Mick en Nicole ontbreken, Quinten en Stijn zijn niet fit, maar zitten wel op de bank. Jesse en Bert-Jan doen mee vanuit JO17-2.

Vanaf het begin speelt de wedstrijd zich op de helft van Den Ham af. We creëren makkelijk mogelijkheden, maar weten dit niet om te zetten in grote kansen. Voor de wedstrijd gaven we enkele spelers de instructie mee om van afstand te schieten wanneer er de ruimte voor was, en dan met een stuiter voor de keeper. Dit om de keeper het extra moeilijk te maken. Sjoerd heeft goed geluisterd, want hij doet na ruim een kwartier precies wat we hebben gevraagd. Van ruime afstand schiet hij met inderdaad een stuiter voor de keeper, de doelman kan de bal niet klem pakken omdat de bal onberekenbaar is en David kan binnenschieten.

Na ruim een half uur is het opnieuw David die scoort. Hij zet hoog druk op de verdediging en die raken hier even van onder de indruk lijkt het wel. David profiteert en scoort zijn 2e.

Ruststand 2-0. Niks aan de hand zou je zeggen, maar er worden nog te veel kansen niet goed uitgespeeld of afgemaakt.

Ruim in de 2e helft krijgen we een strafschop. Boaz eist deze op, maar mist hem. Een poosje later is het Milan die na een goede actie alleen op de keeper komt. Hij omspeelt de keeper en staat voor een leeg doel. Hij doet eigenlijk alles goed, maar schiet tegen de paal. Gelukkig staat David er achter en die schiet hem alsnog binnen.

Het wordt nog een beetje onvriendelijk in het veld, mede doordat Den Ham de frustratie te veel wordt. Voorwaarts gaat er voor het grootste deel goed mee om.

Wanneer we de laatste minuut in gaan, wordt Jesse diepgestuurd met een prima steekpass. Jesse schiet op de keeper, maar de mee opgestoomde Albert aka 'Appie' schiet verwoestend binnen. Zijn eerste doelpunt voor Voorwaarts is een feit.

Eindstand 4-0. Zeer terechte overwinning. Weinig tot niets weggegeven en de wedstrijd gedomineerd. De beide heren van JO17-2 hebben het ook zeer verdienstelijk gedaan. Volgende week spelen we een bekerwedstrijd, wederom tegen en in Den Ham.