Zwaluwen Jeugd Beker O17 1/4 finales Groep 3 Kwartfinales

Twistveenweg 10
7676SK
WESTERHAAR-VRIEZENV WIJK
tel. 0546-659247

Het belooft op voorhand al een moeilijke wedstrijd te worden. We hadden namelijk gezien dat er aardig wat spelers meededen bij Dos Kampen van een hoger elftal. De JO17-1 van Dos Kampen speelt divisie, dus dat is minimaal 3 klasses hoger dan wij zelf spelen.

In het begin van de wedstrijd is het zoeken naar hoe Dos speelt en hoe we daar zelf het beste tegen kunnen spelen. Er valt direct op dat de spits en de centrale middenvelder van erg grote kwaliteit zijn. Daar komt ook de meeste dreiging vandaan bij Dos Kampen. Ook valt het op dat vanaf de 1e minuut de uitspelende ploeg alleen maar commentaar levert, overal tegenaan trapt en zeer onsportief gedrag vertoont.

Na een kleine 10 minuten komt Mick er gevaarlijk uit na een steekpass. Hij wordt in de rug gelopen en Voorwaarts krijgt een vrije trap op rand 16. Boaz schiet de bal snoeihard onderin de hoek van de keeper, die verkeerd staat opgesteld. Voorwaarts leidt met 1-0.

Het antwoord van Dos Kampen laat niet heel lang op zich wachten. Een op het eerste gezicht houdbare bal gaat erin en het staat 1-1. Niet veel later krijgt Voorwaarts een strafschop. Een handsbal van de verdediger in de eigen 16 wordt bestraft. David neemt de penalty, maar de keeper stopt hem.

Toch gaat Voorwaarts de rust in met een voorsprong. Mick krijgt de bal op een kansrijke positie en haalt uit met zijn "chocoladebeen". De bal vliegt schitterend van een behoorlijke afstand de verre kruising in.

Het beeld van de eerste helft is duidelijk. Dos Kampen heeft 2 spelers van grote kwaliteit erin lopen waar al het gevaar weg komt. Voorwaarts is aan de bal minstens zo goed, misschien wel beter. Voorwaarts komt ook aan een aantal behoorlijk grote kansen. Het is nu een kwestie van je niet van de kaart laten brengen en niet meegaan in het onsportieve gedrag van Dos Kampen.

De tweede helft is hetzelfde beeld als de eerste helft. Alleen krijgt de spits van Dos Kampen minder tijd om te draaien en gevaarlijk te worden door het korte en felle dekken van Boaz.

Toch krijgt Dos een aantal hele gevaarlijke kansen. Maar onze verdediging en ook keeper Tommy treden een aantal keer beslissend op. We kunnen gerust stellen dat de 2e helft van Tommy zijn beste helft van dit seizoen was.

Voorwaarts krijgt ook kansen. Zo had Glenn een mooie mogelijkheid op de 3-1, maar door een geweldige tackle van een verdediger van de tegenpartij gaat deze er niet in. Ook Sjoerd kreeg de mogelijkheid, maar de strafschop in de 79e minuut gaat op de lat. Tot overmaat van ramp scoort de spits van Dos Kampen aan de andere kant en wordt het in de allerlaatste minuut nog 2-2. We gaan door naar strafschoppen.

De eerste en de tweede penalty aan Voorwaarts kant worden gemist. Dos Kampen scoort alle penalty's, en dus eindigt de strafschoppenserie in 2-4. Dos Kampen gaat door naar de halve finales, terwijl ze dat niet hadden verdiend. Wat kan voetbal soms oneerlijk zijn.