Datum

2 september 2017 14:45

Accommodatie

Onbekend

Voorwaarts won in de afgelopen winterstop met 0-3 van Deto Twenterand. In de eerste wedstrijd in de bekerpoule stonden beide teams weer tegenover elkaar en Deto nam revanche op die nederlaag.

Voorwaarts kent een moeilijke start in de voorbereiding voor het seizoen 2017-2018. Er werd verloren van Voorwaarts Utrecht, Wilhelminaschool en Vroomshoopse boys. Nu kreeg het ook een verdiende nederlaag tegen Deto.

Trainers Beverdam en Deijk zijn nog zoekende naar een goede opstelling. De verdediging en middenveld zijn de grootste zorgen. Zaterdag tegen Deto begonnen ze met Kilian Ekkel als linksback, Coen Sickman begon als rechtsback. Op het middenveld vervult Lars Bove de rol van zijn broer die vertrokken is naar Dos'37 en Rutger Slot is de meest verdedigende middenvelder. Dat het nog niet loopt werd al snel duidelijk tegen het zeer versterkte Deto. Met aanvallers Kevin Aman, Frank Smit en de jonge Kevin Peppels heeft het een zeer gevaarlijke aanval in huis. Binnen 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Koetsier kreeg veel te veel ruimte om aan te leggen en liet keeper Stuifzandt kansloos.

Voorwaarts moest kort daarna opnieuw een tegenslag incasseren. In een onschuldig duel kwam Coen Sickman verkeert ten val en moest met een armletsel naar de kant. Vele uren later bleek dat hij de schouder op een zeer ongelukkige wijze uit de kom had. Met veel pijn en moeite hebben ze in het ziekenhuis deze weer op zijn plaats gekregen maar hij is de komende weken uitgeschakeld. Diede ter Braak was zijn vervanger en Voorwaarts kon in de fase die volgde goed mee met Deto. Met name Jordy Niks werkte hard en kon een paar keer doorkomen op rechts maar bereikte de spitsen mondjesmaat. Jordy Harms kreeg de beste kans voor Voorwaarts maar zijn schot ging voorlangs.

Deto nam na een klein half uur de overhand weer en met name Kevin Aman was veel te sterk voor Diede. Voorzet na voorzet volgde maar gelukkig voor Voorwaarts nog zonder gevolgen. Bjorn Wessels hielp Deto aan de 2-0. Een terugspeelbal bedoeld voor keeper Stuifzandt werd onderschept door Kevin Peppels die vrij eenvoudig Frank Smit kon bereiken voor een intikker. Een minuut later was het weer raak voor Deto en een dikke nederlaag voor de oranjehemden lag op de loer. Vlak voor rust werd de ruststand bepaald op 4-0 waarna men aan de thee kon beginnen.

Na rust nam Deto wat gas terug zonder Voorwaarts in de wedstrijd te laten komen. Het middenveld van Voorwaarts had veel moeite met de zeer bewegelijke tegenstanders en kreeg daardoor geen grip op de wedstrijd. De aanvallers van Deto bleven gevaarlijk maar verprutsten veel goede kansen. Keeper Dinand Stuifzandt groeide uit tot de beste speler van Voorwaarts maar kon de 5-0 niet voorkomen. Wel was hij een plaag voor Kevin Peppels die veel mogelijkheden maar steeds Stuifzandt op zijn weg vond. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Deto wilde niet meer, Voorwaarts kon niet meer.

De 5-0 nederlaag had nog veel hoger uit kunnen vallen maar Deto was daarvoor na rust niet scherp genoeg voor. Voor Voorwaarts betekent de voorbereiding tot nu toe veel zorgen. De trainers hebben nog veel werk aan de winkel. Er zal moeten worden gesleuteld waardoor het beter in staat is controle te krijgen over de wedstrijd. Spits Jordy Harms staat veel op een eiland en kan nauwelijks gevonden worden. Als hij eenmaal aan de bal is kan hij zeer gevaarlijk zijn en kan er beter aangesloten worden.

Zaterdag aanstaande wacht er opnieuw een zware klus. Eerste klasser Stevo komt op bezoek en speelt Voorwaarts de eerste (en enige) thuiswedstrijd in de voorbereiding thuis. De wedstrijd begint om 15:00 uur en het zal anders moeten om opnieuw een grote nederlaag te willen voorkomen.