Datum

9 september 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Er is nog veel werk aan de winkel voor Voorwaarts. Het verloor opnieuw in de beker, dit keer thuis van Stevo. Het team dat afgelopen seizoen glorieus kampioen werd kwam er totaal niet aan te pas en speelt zonder zelfvertrouwen.

Voorwaarts trad aan zonder de geblesseerden Bjorn Wessels, Jordy Harms, Coen Sickman en Bjorn Derks. Dat de thuisploeg daardoor meteen kwetsbaar is bleek al vroeg in de wedstrijd. Na 10 minuten combineerde Stevo handig door de as van het veld en via een goede steekpass stond Hans Brunnikhuis te makkelijk voor keeper Stuyifzandt die met een handige boogbal de keeper van de thuisploeg kansloos liet. Twee minuten later lag de bal op de stip. Een foutje van de genoemde keeper zorgde ervoor dat de spits van Stevo de bal bij hem kon ontfutselen en een ingreep van de verdediging binnen de beruchte lijnen, welke niet nodig was, was de aanleiding tot de penalty. Dinand Stuifzandt toucheerde de bal nog wel maar de 0-2 was een feit.

Amper 2 minuten later moest de gealie alweer vissen. De rechtsbuiten van Stevo kon veel te makkelijk een voorzet afleveren die door spits Thomas Steggink werd ingekopt. Binnen het kwartier stond het 0-3 en een nieuwe afstraffing dreigde.

Voorwaarts kon zelf geen enkele kans daar tegenover zetten, het werkte hard maar er was geen goede organisatie. Na een half uur scoorde Stevo opnieuw. Wederom een voorzet vanaf rechts en een geheel vrijstaande spits kon de bal simpel binnen tikken. Daarna kregen de gasten nog enkele goede kansen maar de schade bleef tot de rust beperkt.

Na rust hetzelfde spelbeeld maar nu zonder doelpunten. Veel goede kansen voor Stevo maar de afronding was slecht. Voorwaarts kwam er mondjesmaat uit maar gevaarlijk werd het niet. Wel was er het debuut van A1 speler Kevin Klos die liet zien goed mee te kunnen bij Voorwaarts 1.

Tot overmaat van ramp viel Jordy Niks ongelukkig op zijn arm waardoor in 2 bekerwedstrijden 2 spelers van Voorwaarts de arm uit de kom vielen. Gescoord werd er niet meer, de 0-4 ruststand was ook de einduitslag.

Veel werk aan de winkel dus voor trainers Beverdam en Deijk waar de verdediging de grootste zorgen zijn. Het team moet compacter spelen en resoluter verdedigen. Hopenlijk kunnen de geblesseerden snel weer aansluiten zodat de steeds dichterbij komende competitiestart betere resultaten mogen opleveren.